In bed met…

In bed met… Wim de Jong!

Dag Wim, vertel eens: hoe belangrijk is een goede nachtrust voor jou?
‘Die is uiteraard zeer belangrijk. De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik een slechte slaper ben.’

Klopt het dat een wijntje drinken helpt voor het slapen gaan?
‘Zeer zeker, het is rustgevend. Onder het genot van een goed glas wijn kom je tot rust en vergeet je soms de dagelijkse waan van de dag. Als je dat kwijt bent maal je minder in bed.’

Lig je ook wel eens ergens wakker van?
‘Ik ben dan wel een slechte slaper, maar ik lig niet snel wakker vanwege overpeinzingen of piekeren. Heel soms, als we het heel druk hebben en het is rennen en vliegen. Zoals de decembermaand. Ja, dan heb ik wel veel aan mijn hoofd…’

Waar droom je nog van als ondernemer?
‘Ik droom nog wel eens van het opzetten van een leuke wijnbar waar je echt goede wijnen kunt drinken. Ik zie er veel in opkomst zijn, maar de kwaliteit van de wijn laat vaak te wensen over. Ach, wie weet…’

Waar kunnen we Wim de Jong ’s nachts voor wakker maken?
‘Ik ga je een antwoord geven die je nooit had geraden. Een concert van Celine Dion. Ja, echt waar! Wat een geweldige stem heeft die dame. Kan ik echt van genieten en ze staat al decennia lang aan de wereldtop, dat is niet niks.’