Nieuws

Amersfoort genomineerden BNG Bank Erfgoedprijs 2019

Op 28 maart 2019 wordt de BNG Bank Erfgoedprijs voor de negende keer uitgereikt aan de ‘beste erfgoed-gemeente’ van Nederland. De prijs bestaat uit een bedrag van € 25.000 en gaat naar een gemeente die op inspirerende wijze met zijn erfgoed omgaat en als voorbeeld kan dienen voor andere gemeenten. Hoofdsponsor is BNG Cultuurfonds. Daarnaast wordt een Publieksprijs uitgereikt aan de gemeente die de meeste publieksstemmen weet te verkrijgen.

Voor de BNG Bank Erfgoedprijs 2019 is door specialisten uit het erfgoedveld een longlist gemaakt van twaalf gemeenten die blijk geven van visie en daadkracht in hun omgang met erfgoed. Tijdens de eerste juryvergadering heeft de jury Amersfoort, Leeuwarden, Oss en Rheden genomineerd. Nog in 2018 bezoeken de juryleden onaangekondigd en incognito de 4 genomineerde gemeenten.

In januari 2019 worden de vier genomineerden uitgenodigd hun erfgoedbeleid en -praktijk toe te lichten aan de jury door middel van een korte pitch. Met het gemeentebezoek en de pitch in het achterhoofd zal de jury zich vervolgens beraden over de vraag wie de winnaar is van de BNG Bank Erfgoedprijs 2019.