Nieuws

Bedrijven laten in feestmaand december kansen liggen

Veel baanzoekenden en sollicitanten zitten niet stil tijdens de feestmaand december. Volgens de Amerikaanse zakenpublicatie Forbes is december zelfs dé maand voor een carrièreswitch. Ook in Nederland zijn de gedachten niet alleen maar bij Kerstmis en oliebollen. Dus wie in december zaait kan al in januari oogsten, concludeert Paul Wilkens, COO bij RecruitNow.

RecruitNow deed follow-up onderzoek onder een vast onderzoekpanel naar houding en gedrag. Daaruit blijkt dat 36% van de respondenten het vinden van een nieuwe baan als een goed voornemen voor het nieuwe jaar heeft. Ook zegt 26% de feestdagen in december te gebruiken voor het updaten van het cv en alert te zijn op mogelijkheden voor een nieuwe baan. De relatief meer vrije tijd in december wordt gebruikt om een mogelijke carrièreswitch te bespreken met partner, familie en/of vrienden.

Paul Wilkens wijst op deze cijfers als een signaal voor bedrijven en organisaties om in december juist wél actief te zijn op de recruitmentmarkt. ‘Als er ooit een periode is om je concurrenten op de arbeidsmarkt voor te zijn dan is het december,’ zegt hij. ‘De mogelijkheden om in de dan heersende radiostilte op te vallen zijn groot. Hij voegt daaraan toe: ‘Wie deze doelgroep in december via de juiste kanalen met de juiste content weet te bereiken en dat in januari herhaalt, zal hogere conversies behalen.’