Interview

In bed met… Arjen Jansma, RéBM Bedrijfsmakelaardij!

Hoi Arjen, je ligt er goed bij! Vertel eens: hoe slaap jij doorgaans?
‘Ik slaap eerlijk gezegd altijd prima. Wel ben ik iemand die aan korte nachten genoeg heeft.’

Okee, hoeveel uur maak je dan gemiddeld?
‘Ik heb aan vijf tot zes uur zeker wel voldoende.’

Lig je ook wel eens ergens wakker van?
‘Ik merk dat ik wakker lig als er weer iets speelt waarbij mensen niet recht door zee zijn geweest. Daar kan ik heel slecht tegen. Ik kan dan altijd wel inslapen maar wordt dan na een uur of vier piekerend wakker. Dan lig ik gerust enkele uren te malen.’

Wat is je grootste ondernemersdroom?
‘Voor een deel is mijn droom al uitgekomen. Ik wilde vanuit het niets een bedrijfsmakelaardij in Amersfoort opzetten die uiteindelijk in de top 3 (van Amersfoort) zou mee draaien. Dat is gelukt. De komende jaren is de ambitie dat ik dat nog verder in de regio wil uitbouwen.’

De Fountainheads zeggen vaker: ‘you snooze, you loose!’. Geldt dat ook in jullie business?
‘Zeker weten! De ontwikkelingen op het gebied van Big Data gaan snel. Denk aan de regelgeving met betrekking tot taxaties of de opkomst van online platformen op het gebied van bedrijfsmakelaardij. Je moet als ondernemer continu om je heen blijven kijken, ook wij. Van daaruit blijf je nadenken over de mogelijke impact op je bedrijf die bepaalde ontwikkelingen kunnen of gegarandeerd zullen hebben en hoe deze kansen te benutten.’