Column

Nieuwe krachten in LOS laten

Einde 2018 is in zicht, de lichtjes in de kerstboom lonken. Eerst nog de surprises. Sinterklaas en zijn pieterbaas zijn er weer en dat is mooi. Piet zit nu wat minder in de zon, is wat lichter geworden en de traditie is still alive. Veranderde nuances in een nieuwe tijd, maar de kracht van het feest overleeft.

Thuis is het dan ook surprisetijd. Deuren dicht, te weinig plakband, nog even naar de winkel voor crêpepapier, heerlijk. Mijn zoon is op de leeftijd gekomen dat hij een baantje in een speelgoedwinkel heeft en een avondje in de kroeg een regelmaat heeft. Net begonnen dus en met de neus in de boter gevallen, inpakken tijdens de intocht met een pietenmuts op. Trots op hem. Als ouder kennen we het allemaal, je kind zet stapje voor stapje in het leven en regelt meer en meer zelf. Voor je het weet zijn ze zelfstandig, los geweekt en los gelaten. Tegelijkertijd ook een kind dat thuis komt met verhalen, ervaringen en nieuwe inzichten. Echt top dat je door je kinderen weer verder kan groeien. Mijn zoon zal minder en minder fysiek in mijn buurt zijn, maar je krijgt er weer zoveel voor terug.

Terugkijken en vooruitgaan. Past bij elk jaareinde. Stilstaan, verdriet delen, successen vieren. En dat is goed. De kracht van de toekomst ligt in de kennis van het verleden. Wat je leert pas je morgen toe. Vasthouden aan het goede en elke dag durven loslaten. Soms ook in een dilemma van emotie en ratio, in het lastige gevoel van je kindje laten gaan. Iedere ondernemer zal zich hierin herkennen. Loslaten van zekerheden om een droom te volgen, vasthouden aan visie, aanpassen van strategie, leren en optimaliseren.

De inspiratie is in ondernemend Amersfoort overal te vinden. Laten we ons niet vergissen in hoe sterk de regio is. Het is mooi in Amersfoort. Ondernemerschap en innovatiekracht is sterk aanwezig. Loslaten en verder gaan zit in de genen. Kijk maar naar onze parels.

Over de knipoog in deze column is moeilijk heen te lezen. Een nostalgisch moment voor ons kantoor, we laten de naam los en gaan met al onze collega’s krachten bundelen met de krachten van Mth. Andere naam, zelfde mensen, zelfde feestje, tradities still alive!

Samen met u oplossingen organiseren voor uw organisatie, vanuit innovativiteit en de kracht van de verbindingen in Amersfoort.

Sacha Hollestelle, Accountants en Adviesgroep LOS