Nieuws

Rabobank Amersfoort Jazz presenteert de Amersfoort Jazz Heritage Walks

Op zaterdag 25 mei aanstaande tijdens de 41ste editie van het Amersfoort Jazz Festival (23 t/m 26 mei 2019) worden de historische plekken van de stad ingebed in luisterrijke stadswandelingen onder de noemer Amersfoort Jazz Heritage Walks.

De binnenstad van Amersfoort als karakteristiek decor voor het festival. Behalve de sfeervolle marktpleinen heeft Amersfoort prachtige grachtensingels, stoere stadspoorten, een illustere kerktoren, de eigenaardige ‘Muurhuizen’ en talloze kloosters, kerken en kapellen. Deze bijzondere gebouwen beschikken over prachtige akoestiek en openen hun deuren voor de luisterconcerten.

Deelnemers zijn van harte welkom bij het openingsconcert van National Artist in Residence Jasper van ‘t Hof in de Sint Joriskerk, van 12:00 tot 13:00 uur. Aansluitend bij de Observant jazz van vinyl door DJ Play It Again Sem. Vandaar gaat de wandeling van start. Onder leiding van de gidsen worden de deelnemers langs de bijzondere historische locaties gevoerd.

Elke stadswandeling wordt afgesloten met een mini-concert, zorgvuldig geprogrammeerd in de sfeer van de locatie. De concerten duren 30 minuten en beginnen om 14:00, 15:00 en 16:00 uur. Voor de deelnemers zijn zitplaatsen gereserveerd en ook (gratis) toegankelijk voor het festival publiek.

Na afloop van de wandelingen speelt het Maarten Hogenhuis Trio in Stadscafé de Observant (vanaf 16:30 uur). Kaarten verkrijgbaar via de website.