Nieuws

Soest winnaar MKB-Vriendelijkste gemeente provincie Utrecht

Soest is volgens ondernemers de MKB-Vriendelijkste gemeente van de provincie Utrecht. Wethouder Economische Zaken Liesa van Aalst ontving de prijs op 13 maart 2019 uit handen van Joost Uytewaal, regiovoorzitter MKB-Nederland Midden. Soest stoot Bunschoten met de prijs voor de MKB-Vriendelijkste gemeente in de provincie Utrecht van de troon. Die gemeente stond de afgelopen vier edities (2008, 2011, 2013 en 2016) bovenaan, maar staat nu op de derde plek. Renswoude staat, net als twee jaar geleden op de tweede plek.

‘De gemeente Soest toont door het winnen van de mkb-vriendelijkste gemeenteprijs in de provincie Utrecht aan dat betrokkenheid bij ondernemers, toegankelijkheid, duidelijke communicatie en snelheid van werken van het gehele gemeentelijke apparaat gewaardeerd wordt door de lokale ondernemers’, zegt regiovoorzitter Joost Uytewaal van MKB-Nederland Midden.

Soest is zich duidelijk beter gaan inzetten voor ondernemers. Twee jaar geleden viel de gemeente nog net buiten de top-tien in de provincie Utrecht, maar nu dus op nummer één. Op de pijlers Communicatie en Beleid en Lasten staat de gemeente fier bovenaan. Amersfoort heeft het beste Imago bij ondernemers buiten de eigen gemeente en Oudewater de toppositie op het onderdeel Tevredenheid over de dienstverlening.

Landelijke bekendmaking

Op 26 maart 2019 maakt MKB-Nederland bekend welke gemeente zich de komende twee jaar de mkb-vriendelijkste gemeente van Nederland mag noemen. Daarnaast wordt in de categorie grote steden een aparte winnaar aangewezen en wordt bekend welke gemeenten het best scoorden in de vier onderzochte pijlers: Communicatie en Beleid, Waardering van de lokale lasten versus het voorzieningenniveau, Imago bij ondernemers uit een andere gemeente en Tevredenheid over de dienstverlening.