Nieuws

Stichting TechNet Eemland organiseert ‘Week van de Techniek’

Van maandag 21 januari tot en met vrijdag 25 januari 2019 organiseert Stichting TechNet Eemland de Week van de Techniek. Ruim 1500 VMBO leerlingen uit deze regio nemen deel aan dit programma waarin zij kennismaken met de veelzijdigheid van techniek. Gastlocatie is de Wereld voor techniek in Amersfoort.

VMBO leerlingen gaan zelf, actief aan de slag met toepassingen in de techniek. Tijdens een 1,5 uur durend programma nemen zij deel aan diverse workshops. Er is keuze uit o.a. productietechnieken in de metaal, het construeren en ontwerpen van een gebouw, het ontwikkelen van een lamp, innovatie met brandstof en installatietechniek, virtual reality, schilderen, slimme technieken met domotica, het maken van een digitale dobbelsteen, laboratorium- en procestechniek, de werking van een motor en het effect van transport en logistiek. Ook de combinatie van zorg en techniek komt aan bod met de zorgrobot Zora.

Geïnteresseerden uit het technisch bedrijfsleven, onderwijs, overheid en brancheorganisaties zijn op donderdag 24 januari 2018  van 7.45 tot 9.00 uur van harte welkom. Locatie: Wereld voor Techniek, Hardwareweg 15, Amersfoort. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar techniek@techneteemland.nl