Nieuws

TenderApp lanceert tenderplatform

Volgens de ondernemers Rodger van Veen en Marcel Hazeleger is aanbestedingsland vanaf vandaag een stuk transparanter geworden, door de lancering van het nieuwe tenderplatform TenderApp.

Beide ondernemers zijn sinds 2009 actief in de wereld van overheidsaanbestedingen en zijn met hun andere onderneming Q Core betrokken geweest bij prestigieuze projecten. Met TenderApp voorzien zij ondernemers van inzicht in alle aanbestedingen binnen Nederland en de software-tools om deze tenders te signaleren en te managen. Daarnaast deelt het bedrijf via hun blog kennis over tendermanagement. Met als doel: ondernemers succesvoller maken bij aanbestedingen.

‘In 2015 zijn we begonnen met het opstellen van de eerste plannen, eigenlijk door frustraties over de manier waarop de overheid haar inkopen kenbaar maakt. Er is veel data beschikbaar, maar ondernemers kunnen hier vrijwel niets mee. De Nederlandse overheid publiceert jaarlijks meer dan 10.000 aanbestedingen op verschillende platformen. Alle bestaande platformen zijn gebouwd om het proces voor de inkoper soepel te laten verlopen. TenderApp is anders, het is gebouwd voor de inschrijvers. Elke tender wordt handmatig verrijkt en daarmee ontstaat een database die bruikbaar is. Neem gerust een kijkje op onze website www.tender.app’, aldus Marcel Hazeleger.