Nieuws

Terugblik op het 10-jarig jubileumfeest van IJsselvliet

Op 14 november heeft IJsselvliet Strategie & Realisatie, adviesbureau dat zich richt op middelgrote organisaties in heel Nederland, haar 10-jarig bestaan gevierd in het Academiehuis de Grote of St.MichaëlsKerk in Zwolle. Tijdens een jubileumbijeenkomst met optreden van spreker Thomas Rau, visionair op het gebied van duurzaamheid, wordt met de genodigden teruggeblikt en vooral vooruitgekeken.

‘Het is tijd voor een jubeljaar, een reset van al het bezit’, passender kan de intro van Thomas Rau niet zijn. Op het 10-jarig jubileum van IJsselvliet nam hij de gasten mee in het gedachtegoed van circulariteit. Veel van de activiteiten op het vlak van duurzaamheid zijn optimalisaties van dat wat er al is. Circulariteit is volgens Rau een systeeminnovatie. Het past niet bij de huidige verdienmodellen. Het vraagt een andere mindset.

Een belangrijk onderdeel in de realisatie van een circulaire economie is dat macht en verantwoordelijkheid weer bij elkaar gebracht worden. Een voorbeeld uit de architectuurpraktijk van Rau is dat hij bij Philips niet langer lampen kocht, maar licht. Dan blijkt dat Philips lampen kan maken die minder snel kapot gaan en minder energie verbruiken. Dit principe, dat een product ‘as a service’ wordt aangeboden, kan breed worden toegepast.

Klik op de foto om de aftermovie te bekijken 

Meer weten over IJsselvliet? Bekijk de bedrijfsvideo of neem contact op